Et materiale ad gangen.
Rikke Borg-Lauritsen har en eksperimenterende og konceptuel tilgang til sin brug af materialer. Et dogme som ofte går igen i hendes arbejde med tekstile smykker, er reglen om kun at bruge et materiale ad gangen. En fast ramme hjælper hende til at eksperimentere og holde fokus i designprocessen. Resultaterne er finurlige og skarpe og hun formår at udnytte materialernes egenskaber fuldt ud.
— GIF Nyhedsbrev Sept 2015
”…Rikke Borg overrasker med nogle enormt fabulerende smykker. Her er ikke tale om smykker til den spinkle ringfinger, men derimod tenderende haute couture smykker i udvidet Camilla Prasch stil. Hun har taget afsæt i molekylær gastronomi og lige så svært begribelig denne nye trend er, ligeså organiske og sanselige er hendes smykker.”
— Kunstuff No.19-2008, Lasse Schuleit
”Projektet er i såvel form som præsentation meget delikat og relevant. Det visuelt æstetiske niveau er meget højt og arbejdsmetoden gennemført og konsekvent…”
— Eksamens udtalelse – juni 2008, censor Mette Mikkelsen, Gabriel

Statens kunstfonds smykkeskrin udstilles i Seoul og beijing 2015

Squiggle smykker indkøbt af statens kunstfond 2010

Rikke er en fornøjelse som samarbejdspartner og designerkollega. Stille og sikkert har hun styr på både stil, tone og det kreative twist. Der tænkes og skabes konceptuelt og designorienteret når vi jonglerer sammen, så det er en sand fryd.
— Birgit Tarp - Design Cirkus
Rikke er en detaljeorienteret trendkonsulent, som har bidraget til udvikling af pej trend produkter, kurateret udstillinger i pej gruppens galleri og skrevet nyheder om trends, mode og design. Dette arbejde har Rikke udført med stor omhu og faglig indsigt. Det gør Rikke til en alsidig designer.
— Anja Bisgaard Gaede - Trend Manager hos Pejgruppen

Portræt om livet som kreativ selvstændig - læs artiklen fra MJA hér.

Rikke var individuel vejleder for mig, på mit bachelorprojekt, omhandlende trend og trendmateriale.
Hun formår at lytte, motivere, inspirere og presse på, på en så fin måde, at man ikke på noget tidspunkt føler der bliver presset noget ned over hovedet på en. Hun er rigtig god til at sætte sig ind i ens projekt og tanker, og virker oprigtigt interesseret.
Derudover er Rikke super sød, og jeg håber ikke det er sidste gang jeg kommer til at arbejde sammen med hende.
1000 tak for hjælpen.
— Mette Jensen - BA studerende DSKD
Rikke har en helt særlig evne til at sætte sig i kundens sted og fornemme salgsvinklen på varer. Hun er god til at skabe kontakter til kunder og vurdere deres behov. Kombinationen af Rikkes kreative evner samt hendes salgsegenskaber har været utrolig brugbare for os og har været med til at forbedre såvel produkter som salgskampagner.
— Jane Schmücker Høegh - forlags-& marketing manager hos Pejgruppen
Rikke er meget målrettet og har det store overblik. Initiativrig og kreativ til fingerspidserne. Meget leder-minded!
— Mette Højgaard Jensen - grafisk designer DANISH
Rikke har deltaget i et hackathon på Museum Jorn og bidraget med innovative ideer og løsninger til udviklingen af et forretningskoncept for et nyt museum i Silkeborg centrum.
— Simon Ostenfeld Pedersen - Projektchef at Museum Jorn/Silkeborg Kommune